Simply Relax
Image default
Anders

Welke accessoires kun je gebruiken bij je sjoelbak?

Op het gebied van sjoelbak accessoires is er het één en ander mogelijk. Een fraaie, nieuwe sjoelbak aanschaffen is één ding, maar je moet er natuurlijk ook voor zorgen dat je je nieuwe sjoelbak goed onderhoudt. Hoe doe je precies? Dat is wat we in dit artikel gaan bespreken. Ook beschrijven we wat je nog meer nodig hebt om de sjoelsport optimaal te beoefenen, zowel thuis als in competitief verband. In dit artikel staan de benodigde sjoelbak accessoires centraal.

De score bijhouden

Sjoelen is een sport die draait om het behalen van de hoogste score. Je score bouw je op met behulp van je sjoelstenen. Als je deze op reglementaire wijze door één van de openingen aan het einde van het bord weet te schuiven, krijg je punten toegekend. Boven de opening in kwestie staat aangegeven hoeveel punten je krijgt voor één sjoelsteen die in dit vakje beland. Maar de scores lopen extra op als je combinaties weet te vormen: één sjoelsteen in elk van de vier vakjes is een combinatie en levert je in één klap 20 punten op. De beste manier om de score bij te houden is met het officiële scoreformulier. Hierop staan de beurten van de spelers aangegeven en hou je eenvoudig bij hoeveel punten elke speler heeft gescoord. Ook de basisregels staan erop aangegeven, mocht er onduidelijkheid ontstaan.

Stofvrij met een sjoelbakhoes

Stof en vuil op de sjoelbak is niet alleen vies, maar zorgt er ook nog eens voor dat de stenen minder goed schuiven. Hierdoor kun je niet optimaal van je hand-oog coördinatie gebruik maken. Eén van de beste manieren om je sjoelbak stof- en vuilvrij te houden is met behulp van een sjoelbakhoes. Deze hoezen zijn speciaal ontworpen voor sjoelbakken en zijn super gemakkelijk in gebruik. Met een goede hoes bescherm je je sjoelbak bovendien tegen stoten.

Hou de sjoelbak mooi glad

Sjoelbakken zijn van hout. Hoewel de meeste sjoelstenen een uitgehold ontwerp hebben, zodat ze zo min mogelijk contact maken met het hout tijdens het glijden, zal het hout toch na verloop van tijd gaan afslijten. Het wordt ruw, waardoor de stenen minder goed glijden en je niet meer optimaal gebruik kunt maken van techniek in een worp. Ook vuil en stof dragen bij aan een ruw oppervlak. De beste manier om de sjoelbak weer mooi glad te maken, is met behulp van speciaal sjoelpoeder. Neem eerst de bak af met een wollen doek en strooi vervolgens wat poeder over het hout. Laat de schijven tijdens het spelen het poeder verdelen.

Unieke sjoelkatapult

Wist je dat het merk Heemskerk een unieke Sjoelkatapult op de markt heeft gebracht? Deze is speciaal voor recreatief gebruik en voor mensen die verminderde kracht hebben in hun handen. Je kunt de katapult vullen met sjoelstenen en automatisch afschieten. Dat geeft nog eens extra dynamiek aan het spel. Deze katapult is geschikt voor wedstrijdformaat schijven.

Om een sjoelbak of accessoires online te bestellen, klik hier.