Simply Relax
Image default
Anders

Dit zijn de meest relaxte sporten om te doen

Met sporten is het een beetje een ongeschreven regel dat je je grenzen opzoekt en jezelf flink in het zweet werkt. Daarmee verbrandt je de meest calorieën en daaro zijn sporten als hardlopen het beste om te doen. Althans, zo wordt er vaak geredeneerd. Daarbij staan veel mensen niet stil bij het feit dat deze sporten ook erg veel van je vragen. Zowel fysiek als wat doorzettingsvermogen betreft. En in die zin zijn ze vaak helemaal niet zo effectief. Want wat heb je aan een sport die je niet volhoudt?

Het kan ook anders. Sporten kan ook heel relaxed zijn, echt een manier om te ontspannen. En dat hou je vaak een stuk langer vol! Daarom hieronder drie voorbeelden van relaxte sporten waar je ook nog eens behoorlijk wat calorieën mee verbrandt.

1.      Kanoën

Kanoën is een uitermate geschikte manier om ruim 300 kcal per uur mee te verbranden, zonder dat je jezelf over de kop aan het trainen bent. Je kunt het makkelijk uren volhouden en omdat je hele bovenlichaam in beweging is verbrandt je er nog behoorlijk wat calorieën mee. Bijkomende bonus is dat je het in de natuur kun doen, met prachtige uitzichten op de koop toe!

2.      Golfen

Nog niet zo lang geleden was golf een beetje een elitaire sport waar alleen rijke mensen genoeg geld voor hadden. Tegenwoordig wordt golfen ook steeds populairder bij gewone mensen en zijn de kosten een flink stuk lager geworden. Het is een uitstekende manier om te ontspannen en je verbrandt er nog bijna 400 kcal per uur mee ook! Als je tenminste je caddy thuis laat!

3.      Wandelen

Je ziet het misschien niet als sport maar wandelen is een van beste manieren om voldoende beweging te krijgen. Het is een erg natuurlijke beweging voor je lichaam. Je voorkomt dat je gewrichten, spieren en pezen overbelast. En je houdt het lang vol. Met wandelen op een stevig tempo verbrandt je maar liefst 400 kcal per uur. En je kunt het ook nog eens overal doen. Zoek je een echte uitdaging? Doe dan mee voor de sportprijzen met wandelevenementen zoals de Nijmeegse Vierdaagse.