Simply Relax
Image default
Anders

Tips voor beginnende hardlopers

Tips voor beginnende hardlopers

 

Wanneer de temperatuur buiten weer enigszins begint te stijgen en de zon doorbreekt, dan zien we dat alle mensen weer massaal naar buiten gaan. Niet alleen om even heerlijk te wandelen, maar vooral om te kunnen gaan sporten. Dit is voor velen dan ook vaak ‘het’ moment om te beginnen met hardlopen. Vooral wanneer het extreem warm is, kan dit enorm gevaarlijk zijn. Je lichaam is het immers helemaal niet gewend en de kans dat jij een goed schema volgt en ook de juiste outfit draag is vaak relatief klein. Omdat de kans op blessures enorm is, wanneer je als beginners zonder schema en ook passende outfit begint, hebben we hier een aantal tips voor je.

 

Train nooit zonder schema

 

Het dragen van een goede outfit is vaak het probleem nog niet. Veel vrouwen weten namelijk immers het belang van een goede sport bh en ook het dragen van schoenen is bij de meesten niet onbekend. Toch zien we vaak, dat er wordt getraind op het schema van iemand anders. Niet heel verstandig, want een schema is natuurlijk afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Stel jij bent een paar kilo zwaarder of lichter dan degene waarvan jij het schema volgt, kan dit al enorme gevolgen hebben voor het verdere verloop. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je een schema volgt die ook bij je past.

 

Laat de juiste materialen aanmeten

 

Even naar de winkel en klaar is voor velen een eenvoudige gedachtegang. Laten we eerlijk zijn, hoe lastig kan het zijn om een sport bh in de juiste maat te vinden? Toch blijkt dit stukken lastiger dan gedacht. Je dient namelijk te beginnen met je cupmaat berekenen. Het klinkt misschien overbodig, maar dit is het absoluut niet. Wat je namelijk vaak ziet, is dat veel vrouwen de fout maken dat ze de maat van hun sport bh hetzelfde houden als die van hun normale elomi bh. Toch is dit alles behalve slim! Wat je namelijk merkt, is dat je bh tijdens het sporten wel iets strakker mag zitten.

 

Geef niet teveel geld uit

 

Net als met alles kun je ook bij het uitzoeken van een sport bh ontzettend veel geld uitgeven. Zorg er daarom dus ook dat je jezelf toch wel enigsinds in bedwang probeert te houden, voordat je straks veel te veel geld uitgeeft aan iets je eigenlijk helemaal niet had kunnen en ook willen wissen. Uiteraard is het wel belangrijk dat je uiteindelijk een goede sport bh vindt, maar gemiddelde prijzen boven de 50 euro, is vaak toch al snel wat aan de hoge kant.