Simply Relax
Image default
Anders

Een VOG nodig voor je werk? Zo vraag je dat aan!

Vaak wanneer je in een bepaalde sector begint te werken, kan het zijn dat je een VOG moet aanvragen. Gelukkig is een VOG aanvragen niet zo moeilijk en zijn er verschillende manieren om dit te doen. We zetten graag even uiteen hoe je juist zo een VOG kan aanvragen en wanneer hij effectief nodig is!

 

Wanneer moet je een VOG aanvragen?

Er zijn verschillende momenten waarop je een vog moet aanvragen. Soms heb je een VOG nodig als reiziger, wanneer je een visum moet aanvragen voor een buitenlandse reis. Een andere mogelijkheid die vaker voorkomt, is dat je zo een verklaring omtrent gedrag moet aanvragen voor je werk. Zo een verklaring laat namelijk zien dat je geen of minimaal in aanraking bent gekomen met het gerecht en dat er dus weinig of niets op je strafblad staat. In bepaalde sectoren is dit noodzakelijk omdat je bijvoorbeeld met zwakke personen werkt. Een zeer goed voorbeeld is werken in een kinderdagverblijf. Omdat men werkt met kleine kinderen, moet men zeker zijn van de juiste instelling van de werknemers. In de zorgsector is een VOG aanvragen zelf verplicht. Een ander voorbeeld is wanneer iemand een vergunning voor taxichauffeur wil krijgen. Een VOG is hier nodig om na te gaan of de persoon geen zware verkeersovertredingen is begaan of ongevallen heeft veroorzaakt.

 

Hoe vraag je zo een VOG aan?

Een vog aanvragen kan op twee manieren. De eerste manier is door tweemaal naar de gemeente te gaan en de aanvraag daar te doen. Hiervoor heb je de handtekening van een werkgever nodig en verlies je natuurlijk ook tijd.

Gelukkig is er sinds enkele jaren ook de mogelijkheid om een VOF aan te vragen via het internet. Hiervoor kun je naar bepaalde websites surfen, waar je zonder veel moeite de nodige gegevens invult. De website stuurt vervolgens uw aanvraag met alle noodzakelijke gegevens door naar de bevoegde overheidsdienst die uw aanvraag overlopen. Indien je geen strafblad heeft, wordt de aanvraag bijna altijd goedgekeurd. Indien je aanvraag voor een of andere reden is geweigerd, kan je bezwaar maken tegen de beslissing.

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen