Simply Relax
Image default
Anders

Wat is de normale bloedsuikerspiegel voor een pasgeboren baby?

Wat is de normale bloedglucosespiegel voor een pasgeboren baby? Het antwoord hangt af van de leeftijd van de baby en het type diabetes dat je moeder heeft. De gemiddelde bloedsuikerspiegel voor een pasgeborene is twee tot drie mmol / L, en dit zal stijgen tot volwassen niveaus in twee tot drie dagen. Een kind met een aanhoudend lage bloedglucose kan op de lange termijn epileptische aanvallen of andere problemen ontwikkelen.

Om de bloedglucosespiegel van een pasgeboren baby te testen, moet je een paar druppels bloed uit de hiel trekken. Je moet dit twee uur na de bevalling doen voordat de baby begint te voeden, en ten minste drie tot vijf keer gedurende de eerste twee dagen. Je ziet het niveau in millimol per liter. Dit is lager dan normaal, maar het kan gevaarlijk zijn als je niet weet hoe je het correct moet meten.

Wanneer een pasgeboren baby twee uur oud is, is het essentieel om de bloedsuikerspiegel te testen. Het nemen van bloedmonsters voor een voeding helpt ervoor te zorgen dat een baby niet lijdt aan hypoglykemie. Tijdens de eerste paar dagen van het leven moet je dit minstens drie keer doen. Als een baby te weinig suiker heeft, kan dit op lange termijn problemen veroorzaken met leren en ontwikkeling.

De normale bloedsuikerspiegel voor een pasgeboren baby ligt tussen 1,5 en zes mmol / L. Als het te hoog of te laag is, loopt het kind het risico op ontwikkelingsproblemen. Als de bloedglucose van je pasgeborene te laag is, kunnen ze het moeilijk hebben om te leren of te groeien. Gelukkig zijn deze aandoeningen zeldzaam en kunnen ze worden behandeld. Het is het beste om de voortgang van je baby op de voet te volgen.

De normale bloedglucosespiegel voor een pasgeboren baby is 1,5 tot zes mmol / l. Het normale bereik is 1,5 tot zes mmol/l, maar het exacte aantal kan variëren. Dit kan verschillende problemen veroorzaken voor een baby. Als ze een lage bloedsuikerspiegel hebben, moeten ze formule of een glucose-watermengsel krijgen. Als hun bloedsuikerspiegel te laag is, moeten ze onmiddellijk worden gecontroleerd.

De normale bloedglucosespiegel voor een pasgeboren baby ligt tussen de twee en zes mmol / L. Als je baby een lage bloedsuikerspiegel heeft, kan dit een teken zijn van een probleem dat onmiddellijke aandacht nodig heeft. Als de glucosespiegel te laag is, kan dit de oorzaak zijn van een breed scala aan ziekten. Het is essentieel om de bloedsuikerspiegel van je baby op jonge leeftijd te controleren.

Lees meer op de baby blog van oivr.nl