Simply Relax
Image default
Anders

Biologische shampoo vs chemische shampoo

Nu het gebruik van een shampoo bar on-trend is, is het tijd om het verschil te leren. Je hebt natuurlijke biologische shampoo en gewone shampoo. Soms wordt deze reguliere shampoo ook wel chemische shampoo genoemd vanwege de ingrediënten. Het betekent echter niet dat het je kan doden. Intussen wordt biologische shampoo, die ook in staafvorm wordt geleverd, als milieuvriendelijk beschouwd vanwege zijn natuurlijke ingrediënten. Vandaag is het juiste moment om het verschil en de dunne lijnen tussen deze twee soorten shampoo te bespreken.

 

Wat is het verschil?

Als je naar de verpakking van je huidige shampoo kijkt, lees je een aantal beroemde dingen zoals een natuurlijke gloed, beste shampoo tegen vet haar, of diepe hydratatie. Je moet weten dat deze marketing te mooi is om waar te zijn en trap er geen twee keer in. Conventionele shampooflessen kunnen synthetische chemicaliën of verontreinigende stoffen bevatten. Deze worden chemische shampoo genoemd. Dit soort shampoo kan je haar er schoon uit laten zien, maar het verliest waarschijnlijk zijn natuurlijke oliën zonder dat je het weet. Wat nog erger is, is dat je haar afhankelijk kan worden van die shampoo. Daardoor kan je haar er dof en van binnen beschadigd uitzien als je het product blijft gebruiken. Ondertussen heb je de volledig natuurlijke shampoo die het tegenovergestelde is van de chemische shampoo. Het zit vol met voedingsstoffen en mineralen die je haar nodig heeft. Het bevat geen synthetische stoffen en het enige doel is om alle vitaminen op te nemen die je haar nodig heeft om te gedijen. Wat mensen niet weten is dat er ook verschillende soorten natuurlijke shampoo zijn. Zo zijn er de parabeenvrije en sulfaatvrije shampoos. Er zijn ook shampoos zonder siliconen. Maar als je een shampoo kunt vinden die dat allemaal heeft, zou dat beter zijn. Schaf deze shampoo aan want je zult zeker de resultaten krijgen die je wilt voor een gezonder haar. 

 

Ga voor natuurlijke shampoo

De beste optie is natuurlijk de natuurlijke of biologische shampoo. Je hebt een haarverzorging nodig die zacht is voor je haar en hoofdhuid. Evenzo heb je essentiële voedingsstoffen nodig om een beter haar te krijgen. Als je niet zeker weet welke biologische shampoo je moet gebruiken, kun je een bezoek brengen aan een haarverzorgings professional. Laat hem je haar bekijken en beoordelen. Daarna kun je om aanbevelingen vragen over hoe je je haar kunt verbeteren of gezond kunt houden. Ook kun je hen vragen naar een bepaalde biologische shampoo die zij je kunnen aanbevelen. Niet alle biologische shampoos zijn duur, maar het is altijd beter om financieel voorbereid te zijn.