Simply Relax
Image default
Antiek

Wat is vapen?

Vapen is een redelijk nieuw fenomeen dat de laatste jaren erg populair is geworden. De populariteit begon in de Verenigde Staten, maar vapen is nu ook al razend populair in Nederland en Europa. Vapen heeft meerdere namen. Zo kun je het een e-sigaret noemen of sommige mensen noemen het ook wel dampen. De reden dat dit dampen wordt genoemd is dat bij een e-sigaret je vooral de dampen inhaleert.

Gezondheid

Wat mensen wel met zekerheid weten is dat vapen veel gezonder is dan wanneer je er voor kiest om een normale sigaret op te steken. Bij vapen adem je puur damp in en je kunt er voor kiezen om een vape zonder nicotine te kopen. Toch is het niet meteen zo dat vapen altijd veel gezonder is dan het roken van een traditionele sigaret. Aangezien vapen nog redelijk nieuw is zijn de lange termijn effecten van het inhaleren van deze dampen nog niet helemaal bekend. Hierom is het beter om wanneer je sowieso al niet rookt ook niet te gaan beginnen met vapen. Wanneer je momenteel wel rookt is vapen wel zeker een goede vervanging.

Legaliteit

Net zoals voor een normale sigaret moet je in Nederland tenminste achttien jaar oud zijn om er een in de supermarkt te kunnen kopen. Toch ziet Nederland steeds meer jongeren die een vapepen aanschaffen en deze op illegale manieren aan elkaar door verhandelen. Dit kan heel erg gevaarlijk zijn! Wanneer je jonger dan achttien jaar bent is het ook zeker niet aan te raden om op andere wijze aan een vape proberen te komen.

G-pen

Wil jij echt een luxueuze en mooie vapepen hebben? Dan is een G-pen het perfecte model voor jou. Een G-pen ziet er super mooi uit en zijn erg compact gemaakt waardoor deze makkelijk meegenomen kunnen worden. Deze vape is misschien iets duurder, maar dit soort modellen gaan ook meteen een stuk langer mee en zijn erg fijn om te gebruiken.