Simply Relax
Image default
Feesten

3 tips voor het organiseren van een gala

Het doel van een benefitgala is natuurlijk om meer geld in te zamelen voor een goed doel. Voor het organiseren van een gala heb je allereerst een gedetailleerd draaiboek nodig. Gelukkig verlopen gala’s meestal volgens een vast recept met een diner, entertainment en een uitreikingsceremonie met speeches. Vaak in die volgorde. Maar ook dan is er een hoop te doen. Met deze tips wordt het een stuk makkelijk om jouw gala te organiseren.

Een geschikte locatie kiezen

Gala’s zijn chique evenementen en de locatie die je kiest moet hier natuurlijk bij aansluiten. Naast sfeer en beleving zijn ook praktische zaken zoals parkeergelegenheid en capaciteit belangrijk. Met de juiste aankleding kun je vrijwel iedere loods of hal sfeervol aankleden.

Goed eten doet veel voor de sfeer

De liefde van de man gaat door de maag. Nou, dat geldt gewoon voor iedereen hoor. Goed eten in een sfeervolle omgeving zorgt altijd voor een goed humeur en een vrijgevige bui!

Kies voor kwaliteit, the devil is in the details!

Wie ga je in het zonnetje zetten tijdens het gala? Gaat het om een specialist die veel voor een bepaald werkveld heeft betekent? Dan is een mooie, gouden medaille of een glazen award op zijn plaats. Bij een sportgala kies je voor specifieke prijzen zoals een voetbalbeker of een kampioensschaal. Ook een bokaal behoort tot de mogelijkheden. Zorg er in ieder geval voor dat je aandacht besteedt aan het kopen je prijzen en de overige details van de uitreiking. Het zijn de details die van een evenement een ervaring maken!