Simply Relax
Image default
Anders

Afvallen door krachttraining

Afvallen door krachttraining is een effectieve manier om gewicht te verliezen. Krachttraining helpt niet alleen bij het verbranden van calorieën tijdens de training, maar ook na de training. Krachttraining stimuleert ook de aanmaak van spiermassa, wat helpt bij het verhogen van het metabolisme. Dit betekent dat je meer calorieën zult verbranden op een dagelijkse basis.

 

Hoe te beginnen?

Beginnen met krachttraining kan voor in het begin ontzettend lastig lijken, maar er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen. Er zijn veel goede boeken en websites die je kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste oefeningen en het opbouwen van een trainingsprogramma. Je lokale sportschool kan ook een goede plek zijn om te beginnen. Veel gyms hebben krachttraining apparaten en -ruimtes waar je onder begeleiding van een ervaren trainer kunt leren hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Direct beginnen met 30 kg dumbbells is natuurlijk ook geen verstandige keuze.

 

Effect van krachttraining op je hersenen

Krachttraining heeft veel voordelen voor je geestelijke gezondheid. Krachttraining helpt je stress te verminderen, beter te slapen en je stemming te verbeteren. Krachttraining kan ook helpen bij het verminderen van angst en depressie. Krachttraining stimuleert de aanmaak van endorfines, wat een natuurlijke manier is om je stemming te verbeteren. Endorfines zijn de “geluksstofjes” in je hersenen die ervoor zorgen dat je je gelukkig voelt. De aanmaak van endorfines wordt gestimuleerd door krachttraining, waardoor je je na de training beter voelt. Krachttraining kan ook helpen bij het verminderen van angst en depressie door de aanmaak van serotonine te stimuleren. Serotonine is een andere “geluksstof” in je hersenen die ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt.

 

Tot slot

Krachttraining is een uitstekende manier om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Dit kun je op allerlei manieren doen. Zo kun je gebruikmaken van een competitie kettlebell, maar natuurlijk ook van dumbells. Als je op zoek bent naar een manier om af te vallen, je mentale gezondheid te verbeteren of je algehele gezondheid te verbeteren, is krachttraining een uitstekende keuze. Krachttraining heeft veel voordelen voor je geestelijke gezondheid.