Simply Relax
Image default
Anders

De magische houten speelgoedkist

Is de vloer in de slaapkamer van jouw kind momenteel bedekt met speelgoed? Zo ja, dan kan een plek om al zijn of haar speelgoed op te bergen het probleem verhelpen. Een manier om een rommelige vloer te voorkomen is door te investeren in een houten speelgoedkist voor zijn of haar kamer. Het geeft hem of haar meer dan genoeg opbergruimte en biedt ook verschillende andere voordelen. Bekijk hieronder enkele voordelen van een houten speelgoedkist voor je kind.

Het leert het kind verantwoordelijkheid

Als ouder wil je dat je kind zijn of haar kamer netjes houdt, zodat deze er mooi uitziet. Maar nog belangrijker is dat hij of zij de verantwoordelijkheid leert om zelf op te ruimen en goed te zorgen voor waardevolle bezittingen. Hoe kun je dat beter illustreren dan door een houten speelgoedkist voor hem of haar te kopen? Het kan hem of haar in een mum van tijd verantwoordelijker maken en tegelijkertijd zijn of haar speelgoed veilig en wel bewaren.

Hij gaat lang mee

Er zijn genoeg plastic speelgoedkisten die jij voor jouw kind kunt kopen. Maar die zijn niet ontworpen om lang mee te gaan. In feite mag je blij zijn als ze langer dan een paar jaar meegaan voordat ze moeten worden weggegooid en vervangen. Dit zal nooit een probleem zijn met een houten speelgoedkist. Hij is gemaakt om lang mee te gaan en kan bijna alles aan wat jouw kind ernaar gooit.

Meerdere doeleinden 

Jouw kind blijft niet eeuwig jong. Hij of zij zal opgroeien, en als dat gebeurt, zullen ze hun belangstelling verliezen voor het meeste speelgoed waarmee ze als kind speelden. Als die dag komt, heb je niet veel aan een oude plastic speelgoedcontainer. Maar je kunt een houten speelgoedkist gemakkelijk hergebruiken en voor iets anders in huis gebruiken. Je kunt er dekens, kussens en andere huishoudelijke artikelen in opbergen als je wilt.

Welke voordelen kun je behalen met speelgoedkisten?

Speelgoedkisten zijn zeer nuttig omdat ze je kunnen helpen jouw tijd te besparen door het speelgoed georganiseerd te houden. Dit zijn de voordelen die je kunt krijgen als je het gebruik van het speelgoed dozen.

Voordelen van speelgoed kisten

Verbeterde motorische vaardigheden:

Speelgoeddozen zijn nuttig omdat jouw kinderen de dozen zelf kunnen openen zonder hulp van jou nodig  hebben. Het zelf openen en sluiten van de speelgoeddoos zal hen helpen hun lichaamsbeweging te verbeteren. Ze zullen verschillende technieken uitproberen om de dozen te openen en hun speelgoed te pakken. Het openen en sluiten van de dozen zal hen helpen hun kleine spieren te bewegen en ze zullen sterker worden. Je kinderen ontwikkelen ook een gevoel van afhankelijkheid en voelen zich belangrijk. Er ontstaat een soort spieroefening als ze het deksel van de doos indrukken, dichtknijpen en vasthouden.

 

Gevoel van zelfredzaamheid:

Alle kinderen willen dingen zelf doen en proberen alles uit vanwege hun nieuwsgierigheid. Wanneer je kinderen een speelgoedkist hebben, zullen ze een gevoel van zelfhulp ontwikkelen wanneer ze de doos openen of sluiten om hun speelgoed te krijgen.

 

Grove motoriek:

Kinderen ontwikkelen grove motorische vaardigheden wanneer ze de dingen van de ene plaats naar de andere verplaatsen. Als jouw speelgoedkist klein en makkelijk verplaatsbaar is, zal je kind eerder kunnen kruipen, bewegen en lopen dan andere kinderen van zijn leeftijd, vanwege de beweging van de grote lichaamsspieren. Een houten poppenwagen, help je kind ook met het maken van stappen. 

Als je een houten speelgoedkist voor je kind gaat kopen, zorg er dan voor dat je er een koopt die het allerbeste is. 

 

https://gezondekoers.nl/aandoeningen-en-ziekten/de-voordelen-van-de-speelgoedkist/