Simply Relax
Image default
Anders

Mijn ervaring met een verzwaringsdeken en tips

De ultieme gids voor verzwaringsdeken 2023

In deze gids vind je informatie uit eerste hand over alles van hoe verzwaringsdekens werken en waar ze van gemaakt zijn, tot de wetenschappelijk onderbouwde voordelen  en wat de beste verzwaringsdeken voor kinderen is. We hebben zelfs een paar handige tips voor het wassen van je verzwaarde deken! Bezoek de webshop van Slaapwijsheid voor allerlei slaapbenodigheden zoals de verzwaringsdeken.

 • Hoe werken verzwaringsdeken?
  Een verzwaringsdeken is een therapeutische deken die letterlijk zwaar is. Een verzwaarde deken voor volwassenen weegt meestal 15/20 pond, en eronder rusten helpt de slaap te verbeteren, verlicht angst en stress. Maar hoe helpt een verzwaringdeken precies om beter te slapen en je rustiger te voelen? Het komt allemaal neer op de wetenschap van deep touch pressure of DTP.
 • Kan een verzwaringsdeken angst verminderen?
  Ja, de zachte druk over het hele lichaam van een verzwaarde deken creëert een knuffelachtige sensatie om de therapeutische kracht van deep touch pressure (DTP) te benutten. DTP zorgt voor rustgevende, stressverlagende voordelen door het cortisolniveau te verlagen, het serotonineniveau te verhogen en uw lichaam te helpen op natuurlijke wijze meer melatonine aan te maken. Herstel van lichaam en geest in deze ontspannen toestand verlicht angst. Rust onder gewicht helpt u zich rustiger te voelen, zodat u uiteindelijk gemakkelijker in slaap valt en langer blijft slapen.
 • Kan een verzwaringdeken slapeloosheid behandelen?
  Veel mensen hebben ontdekt dat wanneer zij onder een verzwaringsdeken slapen, algemene slaapproblemen, angst en stress beter beheersbaar worden. Het onderzoek naar de effectiviteit van verzwaarde dekens neemt gestaag toe en de bevindingen zijn veelbelovend. Onderzoek naar de effectiviteit van verzwaarde dekens. Hoewel het onderzoek naar de effectiviteit van verzwaarde dekens nog relatief beperkt is, bieden de onderstaande acht studies een sterke wetenschappelijke onderbouwing van de therapeutische kracht van slapen onder gewicht.
 • Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?
  Om de voordelen verzwaringsdeken te maximaliseren, raden we aan dagelijks onder een verzwaringsdeken te slapen. De verzwaringsdekens van Slaapwijsheid zijn ook heerlijk om op de bank te knuffelen voor een verkwikkend middagdutje, en als een superzacht kalmerend hulpmiddel om je te helpen ontspannen en tot rust te komen. Veel mensen vinden ook dat werken met een verzwaarde deken over hun schoot of schouders helpt om zich beter te concentreren.
 • Word je niet warm van verzwaringsdekens?
  Slaapwijsheid gepatenteerde verzwaringsdeken zijn ultra-ademend. We gebruiken een grof gebreid, vulmiddelvrij ontwerp dat zorgt voor een verhoogde luchtstroom, waardoor je de hele nacht koel en comfortabel blijft. We gebruiken ook ademende, natuurlijke stoffen die overtollige lichaamswarmte tegengaan. Als u zich afvraagt of slapen onder gewicht u warm of zweterig maakt, wees gerust, onze verkoelende verzwaarde dekens hebben u onder controle!
 • Hoe worden verzwaringsdekens gemaakt?
  Een veel voorkomend probleem met conventionele verzwaringsdeken is dat ze de lichaamswarmte doen toenemen. Dit heeft veel te maken met hoe de dekens traditioneel worden vervaardigd. Het gebruik van dichte stoffen met kunstmatige vulstoffen, zoals kralen of pellets, laat weinig ruimte over voor luchtstroming, en mensen die ze gebruiken hebben het vaak zweterig, warm en oncomfortabel. Wij hebben dit probleem opgelost door de manier waarop verzwaarde dekens worden gemaakt opnieuw uit te vinden.
 • Welk gewicht is geschikt voor mij?
  Een verzwaarde deken moet ongeveer 10% van je lichaamsgewicht wegen. Je kan de website van Slaapwijheid bezoeken om meer te weten hoe het juiste gewicht voor een verzwaringsdeken te kiezen en zij geven ook antwoorden op veelgestelde vragen over het gewicht.
 • Wat is de beste verzwaringsdeken voor kinderen?
  Zoals bij alles wat met kinderen te maken heeft, gaat veiligheid voor alles! Ouders, een vriendelijke herinnering dat onze deze dekens voor kinderen, de Nappling, het meest geschikt is voor kinderen van vier jaar en ouder.
 • Hoe was je een verzwaringsdeken?
  Het wassen van een verzwaringsdeken begint met het controleren van het waslabel om te bepalen of machinewas of stomerij wordt aanbevolen. Als het label op je verzwaarde deken aangeeft dat hij in de machine gewassen kan worden, is de volgende stap te controleren of je wasmachine en droger het volledige gewicht van de deken kunnen dragen. 
 • Worden verzwaarde dekens gedekt door de verzekering?
  Het beste antwoord op deze vraag is misschien. Voor sommigen zijn verzwaringsdeken een gezellige aanvulling op hun slaaproutine. Voor anderen kunnen verzwaringdeken een medische noodzaak zijn om een chronische aandoening, zoals angst of slapeloosheid, te behandelen. In dat geval is het een habilitatief medisch hulpmiddel en wordt het misschien gedekt.

verzwaringsdeken

https://www.evisjourney.com/slapen-met-een-verzwaringsdeken-review/