Simply Relax
Image default
Anders

Dit is het geheim van goede muzikanten

Is het alleen hun stem? Of hun mooie haardos? Of is de act nou bepalend voor of iemand een goede muzikant is? Er zit echter meer achter dan alleen deze dingen, want voorafgaand aan het succes en de roem en glorie zit nog wel een heel proces. Ben je benieuwd wat het geheim is van goede muzikanten? Lees dan verder.

Ze nemen de tijd

Net zoals de eerste voet van de mens op de maan niet over één nacht ijs is gegaan, geldt dit ook voor muzikanten die hun droom najagen. Goede muzikanten worden zo goed doordat ze heel veel oefenen. Ze nemen de tijd om hun talenten te ontwikkelen. En ze geven niet op als het in eerste instantie allemaal niet meteen wil lukken. Oefenen, oefenen, oefenen dus. Dit doe je het beste in een omgeving waar je zo weinig mogelijk afleiding hebt, en waar het geluid van jouw instrument of stem goed tot zijn recht komt. 

Ze kiezen voor goede apparatuur

Instrumenten is één. Goede apparatuur is twee. En een geluidsstudio van Esmono Sound is drie. Hiermee zorg je ervoor dat de kwaliteit van jouw muziek altijd goed is, en dat je in alle rust kunt repeteren. Overigens zul je al gauw merken dat muziek maken in een geluidscabine echt een hele andere beleving is, dan muziek maken in een ruimte die niet goed geïsoleerd is. Doordat de akoestiek van de geluidscabine uitstekend is, hoor je geen echo of galm als je aan het repeteren bent. De geluiden worden goed bovendien goed weerkaatst door de studio. Ideaal dus als je jouw muziek in zijn meest optimale vorm wilt horen.

Ze geven niet op

Er is bijna niemand die als virtuoos geboren wordt. Goede muzikanten oefenen veel, maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat ze zich niet laten kisten wanneer dingen tegenzitten. Wordt je band niet geboekt voor een optreden? Jammer, maar dan blijf je gewoon oefenen totdat je wel een keer geboekt wordt. Heb je jouw eigen soundtrack ingestuurd naar een platenlabel maar krijg je nul respons? Geef ook dan niet op, want muzikanten worden tegenwoordig op de gekste manieren ontdekt en beroemd. Laat je dus niet kisten bij de eerste afwijzing en geloof altijd in jezelf. Overigens is dat sowieso een goede levensles voor alle aspecten in je leven.

Ze ontwikkelen hun eigen sound

Natuurlijk weet je al wel van jezelf of dat je een beetje muzikaal bent of niet. Ben je echt compleet toondoof, dan is de kans dat je ooit gaat doorbreken natuurlijk wel een stuk kleiner dan wanneer je al vanaf je geboorte de sterren van de hemel zingt. Maar goede artiesten ontwikkelen door de jaren heen ook hun eigen karakteristieke sound. Ze weten wat wel en niet bij hun stem of speelstijl past en passen hun repertoire daarop aan. Zo klinkt alle muziek die ze maken ‘eigen’ en persoonlijk.

 

https://esmono.nl/