Simply Relax
Image default
Buitenshuis

Aandachtspunten voor de beste compressor

Aandachtspunten voor de beste compressor

Het vinden van de Beste Compressor kan best nog wel eens een taak zijn. Er zijn namelijk veel dingen waarop je de apparaten kunt vergelijken. Als je hem niet vaak gebruikt dan kijk je voornamelijk naar de prijs, maar als je hem wel vaak gebruikt dan moet hij zo stil mogelijk zijn. Een stille compressor kost vaak heel wat meer, maar voor dagelijks gebruik mag dat ook wel. Daarnaast heb je dan ook meer plezier van het werk, wat ook niet geheel onbelangrijk is. Afhankelijk van wat je wil doen moet het apparaat ook een regelbare luchtdruk hebben. In de meeste gevallen wordt dit in bar aangegeven. Met verfspuiten wil je vaak een lage luchtdruk zodat het resultaat egaal wordt. 

Echter wil je een band van de auto weer zo snel mogelijk oppompen. Daarnaast kun je de compressor ook gebruiken voor gereedschap. Denk hierbij aan een luchtsleutel om moeren van voertuigen los te halen. Ook deze heeft weer een hoge druk nodig om het los te krijgen. Een oliegesmeerde compressor heeft vaak een langere levensduur, maar dit vergt ook wel het nodige onderhoud. Daarnaast is het ook slim om op de cilinders te letten. De gietijzeren cilinders hebben namelijk vaak een langere levensduur en het is toch best wel een flinke investering zo’n compressor. Die paar tientjes verschil maakt dan ook niet heel veel meer uit.

Lees ook alle reviews goed!

Bij 5top hebben we nog een aantal tips bedacht voor het kopen van een compressor. Zo is het belangrijk om ook naar de reviews van andere mensen te kijken. Zij hebben het apparaat in de praktijk gebruikt en daardoor krijg jij er ook een beter idee van. Je ziet precies of het apparaat doet wat hij moet doen, maar ook of hij veel gebruikersgemak heeft.