Simply Relax
Image default
Anders

Mobiele beperking? Neem deze 3 hulpmiddelen in overweging!

Fietsen is een fantastische manier om buiten te zijn, van de omgeving te genieten en aan lichaamsbeweging te doen. Helaas is fietsen niet voor iedereen een optie, bijvoorbeeld omdat ze niet meer zo goed kunnen zien, moeite hebben met balanceren of omdat ze fysiek beperkt zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende hulpmiddelen beschikbaar die mensen met beperkingen in staat stellen om toch te genieten van het plezier van het fietsen. In dit blog bespreken we enkele van deze hulpmiddelen, zoals de duofiets, rolstoelfiets en driewielfiets.

 

Duofiets 

De duofiets is speciaal ontworpen voor mensen die niet in staat zijn om zelfstandig te fietsen. Deze fiets is zo ontworpen dat twee personen tegelijkertijd kunnen fietsen, waarbij één persoon voorop zit en de ander achterop. Dit zorgt voor extra stabiliteit en veiligheid tijdens het fietsen. Een van de belangrijkste voordelen van de duofiets is dat deze fiets geschikt is voor mensen met verschillende beperkingen. Zo kan de fiets worden gebruikt door mensen met een visuele beperking, omdat de bijrijder de weg kan wijzen en eventuele obstakels kan aangeven. Ook mensen met fysieke beperkingen kunnen genieten van het fietsen op een duofiets, omdat ze niet zelf hoeven te trappen en toch kunnen genieten van de frisse lucht en het uitzicht.

 

Rolstoelfiets 

De rolstoelfiets is een speciaal ontworpen fiets waarop een rolstoel kan worden bevestigd. Hierdoor kunnen mensen in een rolstoel toch genieten van het plezier van het fietsen. De rolstoel wordt veilig vastgezet op de fiets en kan indien nodig ook worden losgekoppeld, zodat de persoon in de rolstoel weer zelfstandig kan bewegen. Rolstoelfietsen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten, zodat er voor vrijwel elke persoon en elke rolstoel een geschikte fiets kan worden gevonden.

 

Driewielfiets 

De driewielfiets is een fiets met drie wielen in plaats van twee. Dit zorgt voor extra stabiliteit en maakt het fietsen gemakkelijker voor mensen die moeite hebben met balanceren. De driewielfiets is beschikbaar in verschillende modellen, waaronder modellen met een lage instap, een elektrische aandrijving en zelfs modellen met een bak voorop of achterop, zodat boodschappen of andere spullen gemakkelijk kunnen worden meegenomen. Zoek jij een driewielfiets, duofiets of rolstoelfiets? Neem dan eens een kijkje bij Huka!

 

https://huka.nl