Simply Relax
Image default
Buitenshuis

De voordelen van een trampoline

Een trampoline kan een super goede toevoeging zijn als jij fitter wilt worden. Daarnaast kan het ook nog eens dubbel plezier zijn als je kinderen hebt en zijn gezellig samen met hun vriendjes op een ruime trampoline te springen. Als je alleen gaat sporten op de trampoline is het niet nodig om een ruime trampoline te hebben. Op een kleine trampoline kan je namelijk net zo fit worden als op een ruime trampoline.

Een workout op een trampoline?

Trampoline springen heeft een bewezen positieve impact op je lichaam en je geest. Zonder dat het als sporten aanvoelt verbrand je toch calorieën en win je spierkracht. Dat alles zonder je gewrichten over te belasten!

Wat zijn de voordelen van trampoline springen?

–          Trampoline springen is goed voor je spieren, gewrichten en botten Bij trampoline springen train jij je bekkenbodemspieren en je buikspieren. Terwijl je gewrichten en je rug minimaal belast worden, worden je botten sterker.

–          Trampoline springen is goed voor je evenwicht, gewicht en conditie Je lichaam is door de zwaartekracht tijdens het springen zwaarder. Hierdoor verbrand jij meer calorieën en vet. Jouw ademhalingscapaciteit wordt tegelijkertijd groter en je evenwicht verbeterd.

–          Trampoline springen is goed voor de afvoer van je afvalstoffen Doordat bij elke sprong je lichaamscellen zachtjes worden samengedrukt worden je cellen versterkt en dit helpt afvalstoffen te verwijderen.

–          Trampoline springen is goed voor het lymfestelsel De bewegingen op de trampoline stimuleren de werking van de lymfstelsel zoals amandelen, milt en milt.

–          Trampoline is goed voor je stemming Tijdens het springen wordt endorfine aangemaakt dit is het geluks hormoon, je wordt dus echt vrolijker door trampoline springen!

De nadelen van trampoline springen

Er zijn niet veel nadelen aan een workout op een trampoline. Misschien is het een nadeel dat je onderburen gek worden van het gespring. Als je de trampoline in de buitenlucht zet zijn er alleen maar voordelen.

https://www.trampoline.nl/nl/trampolines/rechthoekige-trampolines